Dragi cititori de blog,
Vestea cea mare a zilei este ca lucrarea realizata de profesorul Bortun si de mine si prezentata la Cambridge a fost postata pe site-ul acestei universitati.
Puteti citi lucrarea si apoi sa-mi semnalati comentariile voastre pe blog.
Adresa de web unde se gaseste lucrarea este:
http://www.crassh.cam.ac.uk/page/368/papers-b--poverty-23-may.htm
Lectura placuta!
Dacă nu ai un plan, vei fi mereu parte a planurilor altora. Vă invit să dezbatem opțiuni pentru direcția în care dezvoltăm țara, cum vom conta ca elită românească în Europa și în lume și, mai ales, cum putem investi în viitorul nostru pentru ca revoluția tehnologiei să ne includă în istorie drept câștigători.
Planul pentru viitorul României
Va trebui ca noi: partidele, societatea, organizațiile, companiile, cetățenii să împingem lucrurile spre acel viitor, care să ne ofere siguranță și o bunăstare minimală. Să ne dezvoltăm națiunea cu responsabilitate și curaj, să oferim oportunitatea tinerilor ca să-și construiască o existență decentă aici, la ei în țară.
marți, 9 iunie 2009
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
2 comentarii:
Ne spuneati la curs ca strainii sunt interesati de astfel de studii pentru ca pur si simplu nu stiu si nu inteleg ce se intampla. Cred ca acelasi lucru e valabil si pentru noi pentru ca ne tot plangem si acuzam fara sa le intelegem de fapt cultura. Pseudo-actiunile noastre guvernamentale sunt un rezultat al faptului ca propunem programe si solutii fara sa ne gandim de fapt la modul in care sa stabilim o legatura cu ei. Ce mi-as dori si eu capitalismul acela cu implicare, incluziune, cetatenie etc.
Complex articolul. Din toata povestea am ramas totusi cu ideea ca nu-i intelegem si ca nici nu ne dam silinta sa-i intelegem pe tigani. Tot nu mi-e car insa cum pot fi ei integrati cu succes.
Din punctul meu de vedere diferenta culturala e mult prea mare ca sa poata fi astupata vreodata. O paralela elocventa ar putea fi convietuirea tumultoasa dintre vestici si musulmani, acesti din urma fiind la fel de inradacinati in cultura lor ca si tiganii. Ca-i religie sau ca-i "puritate", tot imposibil de incalat este. Ori nu te poti adapta daca nu incalci putin acele principii.
Poate stiti de discursul premierului australian la adresa musulmanilor si a strainilor din Australia (daca nu sunt aici the highlights: http://newsgroups.derkeiler.com/Archive/Misc/misc.invest.stocks/2009-03/msg00999.html). Ceea ce spune e departe de a fi politically sau chiar morally correct, dar e un discurs al unei tari sufocate si disperate, exact asa cum se simt si romanii cand se gandesc la tiganii.
Poate veti avea timp vreodata sa imi explicati in particular cum credeti ca ar putea contribui corporatiile la integrarea rromilor, ca nu am inteles.
Trimiteți un comentariu