Da, se vede bine scris. In Romania se organizeaza conferinte de CSR de 5 ani. Adica am fost si suntem si noi parte a trendului. Cred ca la o analiza atenta, dat fiind ca personal am participat la ultimele 3 editii, se pot observa cateva directii clare privind interactiunea din acest domeniu. Am sustinut un speech prima data in anul 2008, cand am rugat companiile prezente acolo sa ne permita sa facem studii pentru ca sa ne dam seama de nivelul invatarii si aplicarii CSR-ului la ei in ograda. A fost conferinta unde in loc de opinii despre CSR am vazut prezentari de companii. Si straine si romanesti. De la noi cei mai pregatiti de promovare mi s-au parut Petrom, Holcim si Carrefour. Tin minte ca atunci Carrefour ne-a prezentat introducerea taxelor pe pungile de plastic drept o initiativa de CSR...Vai ce-am mai ras. Insa era un ras nervos, pentru ca nu-mi venea sa cred cat suntem de inapoiati. La CSR 09 a fost mai interesant. Organizatorii au adoptat o formula in care pe langa discutii in plen s-au organizat si workshop-uri ceea ce a fost super! pentru ca s-a putut interactiona si s-au putut schimba idei pe bune, s-au invatat lectii, ce mai... s-a putut simti valoarea adaugata. Anul asta insa, de departe mi-a placut cel mai mult. Mai intai pentru ca s-a lungit la o zi intreaga formatul tip workshop-uri. In grupuri mai mici s-au initiat mai usor discutii, as marturisi chiar dezbateri. Publicul e clar mult mai informat asa ca speakerilor le-au fost puse intrebari destul de dificile. Ma bucur ca Luminita Oprea si echipa ei l-au adus pe Rob Chalis. E chiar un guru de CSR. Cand auzi ca prin interventia sa, compania a decis sa creasca bugetul destinat activitatilor de investitii in proiecte sociale in comunitate desi criza economica i-a lovit destul de serios, atunci stii ca el e omul de la care sa inveti cum se face treaba in mod real.
Mi-au placut si alti speakeri si in general, mie cel putin, mi-a priit formatul. Lume mai putina, oameni care chiar aveau ceva de spus - nu doar lauda de sine. As mai remarca abordarea parteneriala de business a lui Danone. Am auzit-o prima data exprimata intr-o prezentare la Cambridge de unul dintre consultantii cu care lucreaza ei. Danone mananca sustenabilitate pe paine. Au inteles ce inseamna sa fii companie antreprenor si sa gandesti global dar sa actionezi local. Au preluat filosofia de afaceri a lui Muhamad Yunus si sunt convinsa ca o sa faca din ea un tip de business care o sa dea peste cap modelele de crestere si dezvoltare ale economiei clasice. E mare si diferenta dintre speakerii care au venit in 2007 sa ne vorbeasca despre CSR si media - Mihaela Radulescu si Mandruta - versus oameni implicati in media sociala si web 2.0 care au venit in acest an. Excelenta selectia speakerilor! Cu cateva exceptii - ca nu se poate sa fii perfect, ai avut ce sa inveti in acest an de la Coonferinta CSR10. Felicitari SAGA Business pentru anduranta si initiativa. Va meritati eticheta de seniorii conferintelor CSR din Romania si spun fara drept de apel ca seriile de conferinte CSR09, CSR10 au fost in mod cert cele mai prestigioase evenimente ale breslei noastre in ultimii ani. La mai multe!
Dacă nu ai un plan, vei fi mereu parte a planurilor altora. Vă invit să dezbatem opțiuni pentru direcția în care dezvoltăm țara, cum vom conta ca elită românească în Europa și în lume și, mai ales, cum putem investi în viitorul nostru pentru ca revoluția tehnologiei să ne includă în istorie drept câștigători.
Planul pentru viitorul României
Va trebui ca noi: partidele, societatea, organizațiile, companiile, cetățenii să împingem lucrurile spre acel viitor, care să ne ofere siguranță și o bunăstare minimală. Să ne dezvoltăm națiunea cu responsabilitate și curaj, să oferim oportunitatea tinerilor ca să-și construiască o existență decentă aici, la ei în țară.
joi, 27 mai 2010
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Un comentariu:
Am lucrat in breasla, stiu cum functioneaza campaniile CSR. Cam 70-80% din buget (stiu cazuri concrete) se duc pe campania de media (TV, outdoor, ziare, reviste), restul la asociatiile non-profit. Pacat ca la noi asa se face CSR-ul - pentru ochii lumii :(
Trimiteți un comentariu